Nordickarate.net

Konkurranse

Konkurranser holdes ofte på slutten av treningsøktene der to krigere bytter på å angripe hverandre med hendene eller føttene for å score poeng gjennom hastighet, teknikk og nøyaktighet.

 

I karate er kunsten basert på disiplin og respekt. Prinsippene om ingen frykt, ærverdige stridende, holdning til å vinne eller dø prøver er alle en del av denne kampsporttradisjonen som har eksistert siden antikken i Japan. Karatemestere trener i årevis før de til og med kan lære andre hvordan det gjøres!

Konkurranse Karate kombinerer Taekwon Do og Judo til en kraftig kampstil der du får sparkene dine fra slag som frontflips eller vognhjulsspark, men avslutter dem med gripeteknikker ved å gripe motstanderne på de svakeste punktene før de bryter ryggraden ved hjelp av tai chi -stilkast som kalles “kast.”

Verdensmesterskapene i karate

Konkurransen arrangeres i en annen by annethvert år. Den siste konkurransen fant sted i 2018 i Madrid, Spania. Det neste verdensmesterskapet i karate finner sted 16.-21. november 2021 i Dubai, De forente arabiske emirater.

 

Ikke overraskende ligger Japan øverst på listen over de fleste medaljene i verdensmesterskapene i karate. Fram til 2018 hadde de vunnet hele 90 gullmedaljer. Norge lå på 25 plass med 1 gullmedalje, 5 sølvmedaljer og 4 bronsemedaljer.

 

Man kan ikke forvente å se dem i en karateturnering, men barn helt ned til 4 år blir verdensmestere. Ungene kan være små og lette på føttene, men de er dødelige konkurrenter for det meste. De sparker høyt – noen ganger over fire motstandere samtidig! Og når det er på tide å slå eller utføre en annen teknikk med begge hender som et slag med store eller små knyttnever, kan disse krigere i halvliter få oss alle voksne ned hvis vi ikke er forsiktige.