Nordickarate.net

Trene karate

Karate er en selvforsvarskunst der stilen og teknikkene har gått i arv fra generasjon til generasjon. Det er tre grunnleggende regler eller prinsipper i karate: riktig pust, mental kontroll (eller fokus) og fysisk beredskap for et svar under kamp.

 

I fysisk beredskap inkluderer å blokkere angrep, samt angripe seg selv om nødvendig uten å bryte noe annet prinsipp, for eksempel konsentrasjon av pusten, fordi dette ville vise dårlig form når man forsvarer seg mot innkommende angrep. 

Forskjellige typer karate

Det er mange forskjellige typer karate, alle fra samme land. De mest populære stilene i Japan inkluderer Shotokan og Goju-ryu. Karate er en kampsport som stammer fra Okinawa Island mellom 500 f.Kr. til 1200 e.Kr. inn i Okinawan folklore uten arkeologiske funn som støtter noen av påstandene, men så langt venter vi fortsatt på mer informasjon! En ting er alle enige om: opprinnelsen stammer fra tusenvis eller titusenvis år siden.

karate (1)
karate (3)

Forfremmelse

Beltet er en vesentlig del av karateuniformen. Det betyr rang og viser en følelse av prestasjon for ens harde arbeid med trening.

 

En kampsportartist demonstrerer deres fremgang gjennom forskjellige nivåer, eller belter, ved å bære dem på toppen av gi (uniformen). Fargen som kan sees på avstand forteller tilskuerne hvor de befinner seg når det gjelder ferdighetsnivå: hvit til gul indikerer nybegynnere; oransje til rød betyr mellomrangering; brune til svarte rangerer som ekspertklasser. Å oppnå et svart belte er det endelige målet for de fleste studenter som praktiserer kampsport.